marți, mai 26, 2009

Leapsa.Prima mea leapsa

Pentru aceasta leapsa omul care o primeşte trebuie să completeze definiţiile celor 5 cuvinte primite şi să dea mai departe alte 5. Definiţiile nu trebuie să arate stil dicţionar, ci să fie cât mai originale.
Cuvintele primite de mine:
Suferinta. Starea in care m-am nascut si care ma chinuie mereu.Natura oamenilor si in acelasi timp ceea ce provocam cu toti.Golul sau arsura dinauntru..ceea ce ne face sa nu mai dorim sa continuam.
Greseala.Cea pe care o facem mereu si care abia dupa consecinte si suferinta,o recunoastem.Tot o natura umana..poate chiar a doua natura umana.Greseala intentionata sau nu,care raneste,care nu poate fi oprita.
Neincrederea.Stare provocata de multele greseli acumulate,de intrigile fara motive.Pierderea increderii si totodata pierderea sperantei in incredere.Tristetea ca o avem in noi.Sau poate un mod de a ne proteja de ceilalti.
Minciuna.Cea care distruge totul,de la incredere pana la inima si suflet.Cea care provoaca suferinta,raneste si totodata cea care e facuta cu acest scop.Nu mai exista minciuni inocente,ci doar minciuni care distrug.
Inima.Cea care le suporta pe toate cele de mai sus.Inima la figurat,sufletul, esenta noastra.Acolo doare cel mai tare.Si ea este tinta pentru cei anerosi imporiva celor naivi.Inima si ranirea lor sunt vendeta celor ce distrug.


Acum..probabil m-m inspirat din viata mea din sentimentele mele.

Cuvintele care se duc mai departe la Jamesss si la FIFI:
1.Beatitudine:
2.Tacere
3.Cerul
4.Dezintegrare
5.Ura

3 comentarii:

Helene. spunea...

exact. superbe definitii. :)

www.jamescrissilv.ro spunea...

Suflet.
O zi minunata iti doresc

O. spunea...

Intr-adevar, frumoase definitii.
Cuvintele sunt o joaca, placuta si necesara, o eliberare poate.
Insa ceea ce simtim nu se limiteaza la cuvinte.

Mi-e dor de stilul tau de primavara.

Apropos, esti o jucatoare buna, chiar si fara el.